歡迎光臨

Agoda.com 特價酒店訂房連結:
泰國日本台灣韓國馬來西亞新加坡馬爾代夫香港

Booking.com 特價酒店訂房連結:
泰國日本台灣韓國馬來西亞新加坡馬爾代夫香港
HotelClub 酒店預訂

返回列表 發帖

Airasia 和 亞航X的全部航班取消燃油附加費,立即生效!

亞航和亞航X的全部航班取消燃油附加費,立即生效!我們非常高興成為世界上第壹家取消燃油附加費的航空公司並為您減輕負擔。

更多優惠!亞航的所有航線正在提供免費座位。抓緊時間!馬上預訂免費座位,而且无须缴付燃油附加費!您只需支付機場稅和管理費。

http://www.airasia.com/site/ch/tc/home.jsp

本月促銷
[table=145]
世外桃源
古晋
亞庇
山打根
真正購物體驗
曼谷
香港
萬隆
潛水勝地
班達亞齊
美娜多
納閩
高爾夫天堂
汶莱
關丹
新山
陽光、大海和沙灘
登家樓
哥打巴魯
甲米
文化名城
蒂魯吉拉伯利
暹粒
萬象
特色美食
檳城
廣州
清邁
多彩夜生活
新加坡
雅加达
澳門
[table=513][tr][td]河內 • 日惹 • 山打根 • 金邊 • 克拉克 • 普吉 • 美

回復 1# 的帖子(boom422)

如果有0機票, 又唔駛比燃油附加費
飛曼谷來回價應是 $489
超抵喎!
泰國....一個令你又驚又喜的地方

Thanks for sharing

係時間要訂定09年機票
~ ☆ ~  學海無涯....未學先要捱....返學如地獄生涯...~ ☆~

原帖由 sammi 於 2008-11-11 04:35 PM 發表
超抵喎!

即係冇燃油附加費, 但兩地機場稅加行政費要$489-
剛試左呢段時間1張機票大約, 加晒所有費用為$17xx

原帖由 lily 於 2008-11-11 04:44 PM 發表

即係冇燃油附加費, 但兩地機場稅加行政費要$489-
剛試左呢段時間1張機票大約, 加晒所有費用為$17xx

Email 內容已講左係 11月12日開始book
即係今晚半夜
大家唔好瞓啦~

我已試左…..求其按12月的價錢
去程: airport tax 153 + 保險 13 + 行政費 79
回程: airport tax 175 + 保險 13 + 行政費 56
所以total係 $489

原帖由 sammi 於 2008-11-11 16:47 發表

Email 內容已講左係 11月12日開始book
即係今晚半夜
大家唔好瞓啦~

我已試左…..求其按12月的價錢
去程: airport tax 153 + 保險 13 + 行政費 79
回程: airport tax 175 + 保險 13 + 行政費 56
所以 ...

12日 0000時 先有得book,
但點解你今日已經check到既?
定係現在只係check到,
但要到過左晚上12點先有得book?
สวัสดีครับ

回復 7# 的帖子(fn)

如果airasia 今晚半夜無加 行政費/保險及機場稅
就係以上價錢

E家任何人都可以係airasia website內check 價錢
不過有樣野真的……我求其check 12月的機票, 真的沒有燃油附加費

我都求其試左幾日(12月頭)
票價最平都要$588/程呀...
哈...呢間野一向都小家架喎,
做乜突然搞d呢d『好似好筍』既野出黎架呢?
สวัสดีครับ

吓,我前幾個月訂左09年7月出發,3套深圳--bkk"0"機票,要比燃油附加費共$3300,有冇得退呀,有冇攪錯,越早訂越唔著數

原帖由 fn 於 2008-11-11 05:45 PM 發表
我都求其試左幾日(12月頭)
票價最平都要$588/程呀...
哈...呢間野一向都小家架喎,
做乜突然搞d呢d『好似好筍』既野出黎架呢?

亞洲航空不嬲都會出 0 機票
收d錢用住先 or 收息
E家經濟咁…可能早左出優惠

原帖由 haddyttkwan 於 2008-11-11 05:46 PM 發表
吓,我前幾個月訂左09年7月出發,3套深圳--bkk"0"機票,要比燃油附加費共$3300,有冇得退呀,有冇攪錯,越早訂越唔著數

講左無得退
http://www.airasia.com/site/ch/tc/page.jsp?reference=nofuelfaq

經Agoda 訂房,記得申請做會員,因為每次訂房可獲得相等於4-7%房價積分回饋,變相下次訂房又可打折扣,甚至免費住宿。
不過....唉...都係唔考慮了....
祝大家book到$0票價+$0燃料附加費~~~
สวัสดีครับ

如果真係有 4百幾蚊…全包宴
就同同事一齊去曼谷weekend fever 啦~

原帖由 sammi 於 2008-11-11 04:35 PM 發表
超抵喎!

Sorry~you mean from Hong Kong Airport?